Bliv klogere på lyd

Bliv klogere på Frie Høreklinikker
Jeg gætter på, du har det lidt lige som mig:

Det er dejligt at have tid til sig selv.

Og det er dejligt at være sammen med andre mennesker, ikke mindst dem, der rører dit hjerte, dem, der får dig til at le og dem, der inspirerer dig til at tænke lidt større.

Jeg er sammen med mange klienter om ugen og jeg er rig på samværet og samarbejdet.

Jeg er også rig på professionelt samvær og samarbejde, men sådan var det ikke, da jeg startede Høreklinikken.

Efter mange år i Oticon med mange kolleger omkring mig, hvor min opmærksomhed var rettet mod hele den audiologiske verden, var det noget af en omvæltning at vende blikket mod dansk audiologi i almindelighed og den lille danske private høreklinikverden i særdeleshed.

Ikke at der var sket noget i Danmark, der ikke sker alle andre steder – men jeg var pludseligt ret alene.

Enorme kapitalfonde, der ejer og opkøber mindre høreapparatvirksomheder, har etableret høreklinikkæder over hele landet, som forhandler kapitalfondenes egne produkter. Ørelæger har nedsat sig med egen høreklinikpraksis og henviser patienter med hørenedsættelse til egen høreklinik. (Det gør de stadigvæk, men siden 1. juli sidste år er der ikke kommet nye til, da det blev forbudt fremadrettet).

Og rundt i landet, som krymmel på kagen drysset med mild hånd, ligger et pænt stort antal små og mellemstore private, uafhængige høreklinikker, drevet af audiologiske ildsjæle med ingen eller få ansatte.

Da jeg startede Høreklinikken i januar 2015 var jeg heldig at kende ganske få private, uafhængige høreklinikejere i forvejen, men vi rendte ikke hinanden på dørene, for hvorfor skulle vi det.

Konkurrence er sundt, men det er samvær og samarbejde også, og i maj 2018 var jeg klar med en idé.

Måske kunne det lade sig gøre at samle private, uafhængige høreklinikker i et ikke-kommercielt fællesskab, der både kunne komme os selv og vores klienter til gavn?

Det kunne det. Langsomt, ganske langsomt tog idéen form og i november 2019 sprang Frie Høreklinikker ud som en forening med generalforsamling, vedtægter, bestyrelse, egen hjemmeside, eget kommunikationsforum til medlemmerne og eget logo.

Der er flere fordele ved Frie Høreklinikker for vores klienter. Dem har vi defineret således:

Frie Høreklinikker er en ikke-kommerciel sammenslutning af private uafhængige høreklinikker. Vi har det til fælles, at vi er en eller få ildsjæle, for hvem service, kvalitet, god tid, omhyggelighed og omsorgen for hver enkelt klient er det afgørende – også efter at dine høreapparater er betalt.

At Frie Høreklinikker er uafhængige og selvstændige betyder, at vi kan tilbyde høreapparater fra forskellige fabrikanter. Dette er af betydning, fordi der ikke findes ét høreapparatfabrikat, der er løsningen for alle brugere.

Frie Høreklinikker har et godt og tæt samarbejde indbyrdes. Hvis du f.eks. får brug for audiologisk assistance under et ferieophold i Danmark, er der næsten altid en Fri Høreklinik i nærheden. Mange er mobile og vi bliver fortsat flere.

Fordelene for os selv er også ret indlysende:

Vi er selvstændige forretninger med hver vores måde at gøre tingene på og vores styrke er, at vi formår at have opmærksomheden rettet på, hvad der binder os sammen og gør os enestående.

Frie Høreklinikker har to formål, at:

oplyse mennesker med hørenedsættelse om deres mulighed for at vælge en uafhængig og uvildig kvalitetsbaseret høreklinik

fungere som et kommunikationsforum med fælles sparring og videreuddannelse for medlemmerne.

Vi arbejder stadigvæk på hjemmesiden. Om ikke så længe kommer der fotos af medlemmerne, ligesom teksterne stadigt finpudses. Men det vigtigste er på plads nu.

Hvis ikke jeg havde fået ideen, var der en anden der havde.

Du kan finde en Fri Høreklinik nær dig på https://friehoereklinikker.dk

De bedste hilsenerRegitze Willemoës

Tilmeld nyhedsbrev

Få kommende artikler
i din mailboks.


Vi deler ikke din e-mailadresse med andre, og du modtager
kun artikler fra os. Ingen reklamer...

Overvej også at læse:

oticon logo
ReSound logo
widex logo
Frie Høreklinikker logo
Regitze Willemoës - logo

Høreklinikken St. Kongensgade
St. Kongensgade 88, 1.
1264 København K

2999 7099
rwi@regitzewillemoes.dk