Næste Styrk din viden om din hørelse-arrangement finder sted i oktober 2019. 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så du får en invitation, når tilmeldingen åbner.

Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet HER.

 

 I de følgende minutter kan du læse om 

  • Vores første - men ikke sidste - arrangement om ny viden om hørelsen
  • Oticon Opn S - høreapparaterne, der bryder en af fysikkens love
  • Hjernen og hørelsen - når hørenedsættelse afhjælpes med høreapparater

 

Styrk din viden om din hørelse – og mød næste generation af Oticons til dato største høreapparat-succes: Oticon Opn S!

 

Det var temaet for eftermiddagen den 29. marts i Kulturhuset Islands Brygges Lysthus på havnefronten, hvor vi havde dækket op til kaffebord og håbede på, at de omkring 40 tilmeldte deltagere ville dukke op, nu solen skinnede så flot.
Der sker jo så meget i byen.

Men de kom alle sammen. Der blev endda brug for lidt ekstra stole og salgschef for Oticon Danmark, Mikkel Fruerlund Kamp og direktør for klinisk audiologi i Oticon, Susanna Løve Callaway, havde et formidabelt publikum.
Luften var intens, mens der blev lyttet til budskaberne fra de to eksperter og siden stillede deltagerne alle de gode spørgsmål og kom med interessante beretninger og betragtninger.
Jeg skal ikke beklage mig over stemningen.

 

 
Mød næste generation af Oticons til dato største høreapparat-succes: Oticon Opn S!

  

Mikkel fortalte om Oticons nye Opn S apparater. I salen sad nogle af mine egne klienter, der allerede har investeret i de oprindelige Opn apparater, der har være tilgængelige siden juni 2016. Apparater, der løbende bliver firmware-opdateret og stadig vil blive det.
Ingen af disse apparater er pludseligt blevet dårligere, fordi der nu er kommet en S model. Men med S modellen kan Oticon nu favne endnu flere mennesker med hørenedsættelse, fordi S modellen dækker nogle behov, der hidtil har været vanskelige at imødekomme.

 

Først beskrev Mikkel selve audiologien i Opn apparaterne generelt.

 

Han viste, hvordan Oticon kan udnytte deres svimlende hurtige høreapparatchip til at holde lydbilledet åbent for brugeren og, ligesom hjernen gør det, sortere lydene som primærlyde (f.eks. din samtalepartner) og sekundærlyde (omgivelserne).

 

Traditionelle høreapparater søger at zoome ind på hvad der foregår foran næsen på brugeren og dæmpe omkringliggende lyde i forsøget på at give taleforståelse. Lydkvaliteten bliver noget ’fesen’ og oplevelsen af rummet, man befinder sig, forsvinder, men det er noget man lidt stiltiende har affundet sig med i høreapparatindustrien, fordi det ikke kan være anderledes.

 

Med traditionelle høreapparater var/er det hjernens opgave var at vænne sig til et kunstigt lydbillede.
Opn arbejder derimod sammen med hjernen og det er noget, brugere kan høre og nyde godt af med det samme.
Det ved jeg fra ejerne af de hundredvis af Opn apparater jeg har tilpasset de sidste 2 år og ni måneder.

 

Så gik Mikkel over til at vise det nye Opn S’ egenskaber.

 

Et af de store problemer, når en mikrofon og en højttaler optræder i nærheden af hinanden, er feedback, hyletonen. Det gælder både for entertaineren på en scene og for høreapparater, der får et knus. For eksempel.
Det er en af fysikkens love. Et høreapparat har ikke rigtigt kunne stille så meget op med den lov – andet end at skrue ned for lydforstærkningen, når det sker.

 

Når automatikken skruer ned for forstærkningen, mister brugeren noget taleinformation og resultatet bliver en ringere skelneevne. Skal apparaterne ofte reagere på feedback (der også kan opstå ved kæbebevægelser eller andre vilkår), får brugeren derfor ofte en noget lavere forstærkning end der er behov for.

 

I Opn S med den nye chip er der yderligere skruet op for hastigheden i forhold til de oprindelige Opn. Opn S apparaterne kan nu forudsige og ofte forebygge feedback før den opstår.
Dermed kan man sige, at Oticon har brudt en af fysikkens allermest irriterende love.

 

Jeg var noget skeptisk, da jeg læste om Opn S feedback-systemet første gang.
Jeg var meget positivt overrasket, da jeg oplevede det i funktion første gang.
Siden har jeg oplevet, at systemet har sine begrænsninger.
Naturligvis skal man som audiolog stadigvæk følge sin viden om ’best practice’ og give høreapparaterne nogle rimelige vilkår at arbejde i, men det er helt sikkert, at vi nu kan hjælpe en stor gruppe klienter til at få adgang til en endnu bedre skelneevne, end vi har kunnet før.

 

Den anden store – og elegante - nyhed, Opn S bringer på banen, er en ny løsning til at genoplade batterier med induktion.

 

 
Er du interesseret i at læse mere om Oticon Opn S, vil jeg anbefale dig at trykke her.

 

 
Hjernen og hørelsen – når hørenedsættelse afhjælpes med høreapparater.

 

Efter kaffen og den hjemmebagte kage gik Susanna på podiet og gav sit i audiologiske kredse berømmede foredrag om Hjernen og hørelsen.

 

Susanna fyrede den af i tre kvarter og ingen faldt hen. Hun har et af de vigtigste audiologiske budskaber i disse år, nemlig at et par veltilpassede høreapparater får brugerens hjerne til at blomstre op igen, hvor man tidligere kun har fokuseret på den øgede risiko for demens ved ubehandlede hørenedsættelser.

 

 

Susanna delte gavmildt ud af resultater af store international studier som eksempler og forklarede hvorfor det er så vigtigt, at vi ikke skal anstrenge os for meget i en samtale for at være med.

 

Anstrengelsen kender alle, der har en hørenedsættelse, og den betyder, at man på et tidspunkt giver op, når hjernen ikke længere har overskud til at kæmpe for at bibeholde skelneevnen.

 

Det er ikke nok blot at forstå ordene, der bliver sagt (taleforståelsen), der skal også være overskud til at reflektere over det sagte og bidrage til samtalen. Det er hvad skelneevnen handler om.
Høreapparater bør reducere belastningen på hjernen og hjælpe til en god skelneevne. Ellers mister vi glæden ved fællesskabet.

 

Oticon kalder teknologien i Opn apparaterne for Brain Hearing. At høre med hjernen.
Det giver meget god mening.

 

Efter en dejlig eftermiddag har jeg modtaget tidsbestillinger fra deltagere, der kunne tænke sig at prøve Opn S apparaterne af og for sig selv høre, hvad de kan byde på.
Som det fremgår af min hjemmeside, tilbyder jeg at teste apparater af sammen med dem, der måtte være interesseret i at undersøge, hvad en (ny) høreløsning kan gøre. Uden forpligtelser.

 

Så er du bare lidt nysgerrig på at kigge og lytte lidt nærmere på Opn S, synes jeg, du skal overveje at bestille en tid. Så tager vi et møde sammen.

 

Du kan bestille en tid eller du kan ringe på 2999 099. Fortæl min sekretær eller skriv en note i bestillingsformularen, hvis du ønsker at afprøve Opn S allerede under dette møde. Så forbereder jeg apparater og forskellige lydlandskaber i klinikken til dig.

 

Verden åbner sig. Det er forår.
Jeg glæder mig til at se dig.

 

 

De bedste hilsener

Regitze Willemoës


Alzheimerforeningens logo

Tak fordi du fulgte med helt ned til bunden af siden.

Høreklinikken St. Kongensgade har valgt at støtte Alzheimerforeningen.
Flere internationale og nationale studier de seneste år peger på en sammenhæng mellem ubehandlede hørenedsættelser og demens. Jeg kan være med til at gøre mit til, at endnu flere mennesker begrænser risikoen for at udvikle demens.
500.000 danskere lever med sygdommen tæt inde på livet. Det har jeg også gjort. Jeg omgås iøvrigt mennesker med demens respektfuldt og på deres egne præmisser.