Find alliken! Fotograf: Anja Blaksmark ©

   

  ”Jeg er ikke den store krammer, men… ”

I dag er det 6. april og dagen, hvor vi forsigtigt tager fat på en genåbning af Danmark, der forhåbentligt bæres sikkert frem af årstiden, vaccinerne og sund fornuft.
I dag er det et år siden Mette Frederiksen i sin tale til Nationen talte om, at ”vi ikke kommer til at vende tilbage til det Danmark, som det var før den 6. marts" og at "vi skal - måske for altid - vænne os til at omgås hinanden på nye måder".

Dagen efter skrev jeg i afmagt et nyhedsbrev, eller måske snarere et forsøg på et essay, fordi ordene pressede sig på. ”Meningen i mit liv er ikke bare øjenkontakten, men også et klem på skulderen, når det passer sig. Og en hånd i ryggen. For ikke at sige håndtrykket. Nærværet. Kontakten. At overskride den formelle grænse og være til stede sammen.
Det er det fineste, vi kan forære hinanden. Og den bedste forudsætning for, at jeg kan forstå mine klienters ønsker og behov og gøre mit arbejde godt nok.
Jeg er ikke den store krammer. Det er ikke det, jeg mener”.

Jeg kan i dag sagtens høre snerten af det patetiske og vi har jo klaret den alligevel. Det lykkedes at bevare nærværet i samtalerne uden at røre. Men jeg savner stadigvæk håndtrykket.

   

Du skal ikke have et Coronapas til høreklinikkerne

For et år siden var høreklinikkerne også lukket ned i første omgang, før man vurderede, vi dækker en kritisk funktion (eller ’samfundskritisk’ som der stod i nogle medier – hvilket var noget lidt andet, da jeg var ung).
Så jeg sad og skrev mig ud af miseren i seks uger og oplevede den glæde, at det jeg skrev, rent faktisk blev åbnet og læst af mine klienter og andre, der abonnerer på nyhedsbrevet. Men da jeg fik travlt i klinikken igen, tørrede blækket desværre ud.

Du skal i øvrigt ikke have et Coronapas for at frekventere en høreklinik. Vi holder stadigvæk afstand, bruger mundbind og spritter af.

 
Det blev hverdag for os alle sammen ikke at kunne planlægge ret meget og aflysningerne haglede ned over os - således også vores 'Styrk din viden om din hørelse'- arrangementer en fredag eftermiddag et rart sted med gode foredragsholdere, kaffe og hjemmebag.

Det blev hverdag at byen var tom og stille, fordi mange københavnere blev landliggere og turisterne ingenting fylder.
En af jer skrev fra sommerhuset: ”Min kone og jeg går og går og går og går og efterhånden er jeg begyndt at synes om det”.

Men på det seneste har jeg lært et støt stigende antal nye klienter at kende, der, ligesom mine gamle kendinge, udnytter, at I har tid nu til at gøre noget ved hørelsen.

Nogle af jer har brugt tid på at hjælpe mig med at teste nye høreapparater. Jeg medgiver, at det har været en stille tid at forholde sig kritisk til nye høreapparat-teknologier i. Alligevel har jeres tilbagemeldinger været guld værd for mig. Dén nye viden glæder jeg mig til at konkludere på og dele med jer snart.

   
Modtag et gavekort og støt en restaurant

Nu kommer jeg til sagen.
I anledningen af, at vi forsigtigt tager hul på et fælles liv igen og snart kan mødes til gode stunder på museer, spisesteder etc., har jeg tænkt mig at vi kan være med til at skyde i hvert fald restauranterne i gang igen på følgende måde.

Måske har I venner eller familiemedlemmer, der går og døjer med en hørelse – og måske høreapparater - der begynder at volde besvær.
I kan fortælle vedkommende, at de er velkommen til at bestille en tid til en uforpligtende, rådgivende samtale hos mig. Somme tider kan jeg anbefale at se tiden an, eller jeg kan assistere med en ’cost-benefit-analyse’ af fordele og ulemper ved høreapparater og hørenedsættelse. 

Andre gange kan vi gå til makronerne og kan teste høreapparater af i en periode med mig som assistent.
Bliver din ven eller dit familiemedlem så glad for apparaterne, at hun/han gerne vil investere i et sæt og et samarbejde med mig, kvitterer vi med et gavekort til dig på 1.000 kr til et besøg på en restaurant efter dit eget valg.

Hvis du selv har lyst til at prøve et sæt apparater og kan jeg hjælpe dig, er det dig selv, der modtager gavekortet.

For at deltage i denne ordning kan du foreslå din ven eller dit familiemedlem (eller dig selv) at bestille en tid til samtale og høreprøve fra i dag, den 6. april (alternativt at have bestilt en tid for nyligt). En tidsbestilling skal senest foretages den 30. juni 2021.

Herefter skal du eller min nye klient endeligt huske at informere mig om din anbefaling, eventuelt pr mail.

Din ven, dit familiemedlem eller du selv kan orientere dig mere om, hvad Høreklinikken St. Kongensgade kan tilbyde HER.

Jeg ønsker dig under alle omstændigheder et dejligt, mere åbent forår!


De bedste hilsener


Regitze Willemoës

STYRK DIN VIDEN OM DIN HØRELSE
Tilmeld dig nyhedsbrevet nu og glæd dine hjerne- og hårceller.
Please wait