Tinnitusbehandling – slip frygten for din tinnitus

Tinnitus kan sammenlignes med kroniske smerter

Tinnitus er en usynlig lidelse, der kan have en stor og negativ indflydelse på dit liv.En generende tinnitus kan ødelægge dit søvnmønster og påvirke koncentrationsevnen og humøret. Den kan være så kraftig, at det kan være svært at høre, hvad andre siger.

Omgivende lyde kan være uudholdelige, så du mister lysten til at være sammen med andre mennesker. Tinnitus kan skifte lyd og styrke, hvilket kan være skræmmende. Tinnitussen kan slide på dig, fordi du ikke ved, hvorfor du har larmen i hovedet, om det aldrig holder op, om det bliver værre. At have tinnitus er ensomt. Andre kan lytte medfølende til dine forklaringer, og når I skilles, sidder du tilbage alene med larmen i hovedet.

 

Tinnitus, stress og helbredelse

Stress og tinnitus hænger sammen. Jeg har aldrig haft en klient i tinnitusbehandling, der ikke var stressbelastet. Det er en ond cirkel. Stress kan udløse tinnitus og tinnitus forårsager stress.

Læger og ørelæger, der ikke kan helbrede årsagen til din tinnitus, siger ofte i afmagt, at du må lære at leve med den, da de ikke kan tilbyde dig medicin eller operation som behandling af tinnitus. Værsgo: Lær at leve med din indespærring i et bur sammen med en tiger.

 I min terapeutiske praksis indgår stressbehandling sammen med tinnitusbehandlingen i en naturlig helhed. Jeg har en overbygning i stresscoaching og har i øvrigt selv været igennem et længerevarende stresskollaps i 2011-12.

 

 Hvorfor har du tinnitus?

Tinnitus er et symptom, ikke en diagnose

-  og det er langt fra altid muligt at finde ud af hvorfor tinnitus optræder. Hvis du ikke er udredt af en læge før vi ses i min praksis, vil vi starte med at lave en høreundersøgelse, så jeg kan rådgive dig og tilrettelægge behandlingen af din tinnitus bedst muligt. Med min audiologiske baggrund og mit kendskab til de årsager, der giver symptomer som tinnitus, vil jeg evt. kunne foreslå dig specifik hjælp til et forsøg på en udredning og evt. sideløbende behandling af den mulige årsag til din tinnitus.

Symptomet på tinnitus er en eller flere lyde, som kun vi selv kan høre. Tinnitus kan variere i styrke og lydene kan variere.

Tinnitus kan opleves fysisk i ørerne som en trykken, smerte eller varme. Årsagen til tinnitus kan være en hørenesættelse, problemer med mellemørerne, muskelspændinger i kæbe, nakke eller skuldre, stress, medicin eller andet.

Sammen med tinnitus kan også optræde lydoverfølsomhed (hyperacusis). Hvad du læser om tinnitus og tinnitusbehandling på disse sider gælder også hyperacusis.

Tinnitus kan ikke helbredes med medicin eller operation, men kan årsagen udredes og helbredes, kan tinnitus forsvinde igen. I mellemtiden kan du lære at slippe frygten for den hos mig.

 

Hvordan kan jeg hjælpe dig?

Det er muligt at du ikke kan helbredes for årsagen til din tinnitus, men du kan behandles for tinnitus – og det er der mange læger og ørelæger, der endnu ikke har gjort sig klart.  Du kan lære at fjerne frygten forbundet med din tinnitus gennem viden om hvad tinnitus er og ved at forstå, hvad frygten for den gør ved dig. Du kan lære at leve så godt med din tinnitus, at den træder i baggrunden så den ikke interesserer dig mere end hverdagens baggrundslyde interesserer andres ører. Tinnitus kan blive en lyd, du kun hører, når du stiller ind på den.

Jeg har arbejdet med så mange tinnitusklienter at jeg ved, hvad der virker. Jeg kan gå ved siden af dig, og holde dig omsorgsfuldt i ryggen, men i sidste ende er det dig selv, der skal gøre arbejdet.

I mine forløb får du hjemmeopgaver så som meditations- og afspændingsøvelser ligesom vi planlægger et lydterapiforløb, hvis det er relevant.

Læs hvad andre klienter udtaler om deres tinnitusbehandling hos mig HER.

Vær opmærksom på følgende: Du skal til en ørelæge, før du booker en tid i Tinnitusklinikken.  Alle klienter skal være fyldt 18 år.

 

Mine metoder til behandling af tinnitus

Der findes et hav af internationale studier, der handler om personer med tinnitus og hvorledes de lærer at leve med den. De terapeutiske metoder, der har evidens for at virke mest effektivt er naturligt nok dem, jeg bruger i min praksis. Jeg har arbejdet med mennesker med tinnitus i mange år og følger hele tiden udviklingen inden for studierne i tinnitus og  tinnitusbehandling.

I gennem ti år arbejde jeg i Oticon med bl.a. at rejse verden rundt og holde foredrag og workshops for audiologer om afhjælpning af de fysiske, psykiske og sociale konsekvenser af hørenedsættelse, tinnitus og lydoverfølsomhed. Dette har givet mig en dyb forståelse over tid for tinnitussens væsen.

Udover at holde mig opdateret med den relevante internationale forskning og teknologiske udvikling, sørger jeg for at følge udviklingen indenfor mit terapeutiske område og rejser på årlige videreuddannelser. Derfor kan du være sikker på, at der hele tiden er en rød tråd i det, du gennemgår i din tinnitusbehandling.

I mine rådgivende samtaler såvel som på mine kurser bruger jeg mine uddannelser i og viden om (i ikke-prioriteret rækkefølge):

·         Audiologi

·         Mindfulness og meditation

·         ACT (Acceptance & Commitment Therapy) læs evt mere HER

·         Self Compassion

·         Hypnoterapi (Mentaltræning)

·         Coaching

·         Stresscoaching

Jeg er ikke læge eller psykolog og bevæger mig aldrig ud i områder, der er uden for mine kompetencer.

Du kan læse mere om min professionelle baggrund HER og du kan holde dig orienteret om kommende kurser, ny viden om tinnitus m.v. ved at abonnere på mit nyhedsbrev ’Viden om tinnitus’ – tilmelding sker i boksen til højre.

 

 

Rådgivende samtaler på Sjælland, på Fyn, i Jylland

Via telefonen.

Bor du langt fra København, kan vi sagtens tage samtalen over telefonen, når bare du bruger et headset.

Honoraret er det samme og samtalen kan eventuelt deles op i to samtaler á 45 minutter.

Book en tid i min online-booking HER og anfør i notefeltet, at du ønsker en rådgivende samtale pr telefon.

Ønsker du at dele samtalen i to, vil jeg ligeledes bede dig notere det i bookingen. Så aftaler vi anden samtale i telefonen. 

 

Priser

Rådgivende samtale (1,5 time) kr 2.000 (private) / kr 2.000 ekskl. moms (virksomheder)

Jeg lytter til dig og vi gennemgår din tinnitushistorie sammen. Herudover får du viden om tinnitus og rådgivning til din specifikke situation. Vi kan afslutte med en meditativ øvelse og måske NADA-øreakupunktur, hvilket ikke kræver forhåndskendskab.

Book en tid nu via min online-booking HER.

 

Er der ingen tider der passer i din kalender, så finder vi ud af det via mail eller telefon - benyt kontaktformen HER, skriv til mig på eller ring på 2999 7099.

Kan jeg ikke tage telefonen, når du ringer, bliver den besvaret af min venlige og dygtige back-up-assistance. Her kan du både bestille tid og/eller lægge en besked - så ringer jeg tilbage.

 

Kurser i tinnitusbehandling  - jeg tilbyder med jævne mellemrum kurset Slut fred med din tinnitus. Det kan ofte være meget givende og en stor lettelse at opleve, at du ikke er alene.

Læs mere på siden HER.


Alzheimerforeningens logo

Tak fordi du fulgte med helt ned til bunden af siden.

Høreklinikken St. Kongensgade i København har valgt at støtte Alzheimerforeningen.
Flere internationale og nationale studier de seneste år peger på en sammenhæng mellem ubehandlede hørenedsættelser og demens. Jeg kan være med til at gøre mit til, at endnu flere mennesker begrænser risikoen for at udvikle demens.
500.000 danskere lever med sygdommen tæt inde på livet. Det har jeg også gjort. Jeg omgås iøvrigt mennesker med demens respektfuldt og på deres egne præmisser.